Doorgaan naar hoofdcontent

7 (+1) ergernissen die je pas herkent als je kinderen hebt

1 - Kinderwagen-onvriendelijke winkels

Waar je eerst met gemak de trappen op en af ging en je door de rekken heen zweeg is het nu een parcours geworden. Sommige winkels zijn zo smal dat het je op een gegeven moment niet meer uitmaakt dat je net weer over een broek bent heen gereden of dat een trui nu een los draadje heeft door het haakje aan de kinderwagen.
Ook leuk zijn de winkels met trappen, waarbij ze de kinderkleding boven hebben hangen en dan geen lift hebben. Volgens mij ga je dan een beetje je doelgroep voorbij.
Net zoals een kruidvat. Daar moet je eerst langs een doolhof van rekjes gaan (ga hier nooooooooit op maandag, dan krijgen ze vracht en moeten ze alles vullen. Je komt nergens langs) waar de luiers helemaal achterin de winkel liggen.


2 - parkeren

Ok, van te voren was het al irritant als iemand zijn/haar auto dicht bij je parkeerde. Nu is het een grote ellende. Hoe ga je nu die maxi-cosi erin krijgen?
Gelukkig hebben sommige winkels de oplossing. Familie parkeerplaatsen extra ruim voor alle mensen van middelbare leeftijd die dan niet ver hoeven te lopen als ze "maar eventjes binnen zijn" en mopperen op je als je er wat van zegt. Mensen serieus, gebruik die plaatsen gewoon niet als je geen kleine kinderen bij je hebt (Tenzij je zwanger bent. Dat dan weer wel)


 3 - Een volgestampt trottoir

Ach denk je eerst, ik ga gewoon een stukje over de weg. Dat kan natuurlijk, maar nu moet je eerst met die verrekte kinderwagen het stoeprandje af, langs een drukke weg, het stoeprandje op. Dit kan om verschillende redenen. Reclameborden (Op de akerstaat, bedankt gemeente), Terrasjes, Winkeluitstallingen, auto's en vrachtwagens die "maar eventjes binnen zijn" of wat dan ook.



4 - Betaalde openbare toiletten

Het is maar 50 cent, soms 40, dat klopt. Als je alleen bent is dit ook niet veel geld. Je hebt je er vast al aan geƫrgerd toen je zwanger was en op een dagje uit de hoofdprijs mocht betalen. Als je kinderen hebt is het niet veel beter. Ook al ga je voor je vertrekt. Met vier kinderen en mijzelf ben ik gemiddeld 2 tot 5 euro kwijt aan betaalde toiletten. Tja in restaurants zijn ze gratis, maar dan ben je 20 euro kwijt aan drinken met zijn allen. (Dat halen we gewoon bij de xenos of nemen het mee uiteraard)


5 - Vieze verschoningsruimtes

Je kunt je baby nog beter in de kinderwagen verschonen. Is het nog gratis ook nog. De meeste verschoningsruimtes zijn gewoon weg vies of gammel. Van die klaptafeltjes die bijna doorzakken en je afvraagt wanneer die voor de laatste keer gekeurd zijn. De vuilnisemmers stinken al met de deksel nog dicht en het matje moet eerst worden afgeveegd. In restaurants is dit vaak niet beter. Meestal moet je dan ook nog met je baby te trap op (wat alleen kan als je met iemand samen bent die bij je spullen kan blijven) en dan bij de dames ook nog. Mensen emancipatie, mannen mogen ook met hun baby de stad in gaan en zij mogen ook een baby verschonen. Maak of een algemene ruimte (en houd die dan ook schoon) of op beide toiletten een verschoningsding (Die mag overigens ook schoon gehouden worden)



6 - Niet verkrijgbare babyvoeding

Ik heb vaker het gevoel gehad dat de babyvoeding nooit op vraag en aanbod word ingekocht, maar dat dit altijd hetzelfde is. Zo kun je in een periode een baby krijgen waar het volop te verkrijgen is en heb je periodes waarbij je snel moet zijn anders is het op. Gelukkig zijn er nu ook websites waar je het kan bestellen. Het is alleen echt vervelend als je bij de vierde winkel pas gelukt hebt met het kopen. En dan zijn het niet eens de merken die de chinezen allemaal op kopen.



7 - babykleding die op kinderhoogte hangt

Beste winkels, de baby's kopen niet zelf de kleertjes. Het klopt, het ziet er echt schattig uit, alsof ze het toch zelf gaan uitzoeken. Helaas voor mij doet mijn rug nog steeds pijn van de zwangerschap en kan ik niet goed bukken. Met een draagdoek gaat dit helemaal niet zo goed. Liever het op ooghoogte van de mama's en papa's te hangen. Die kunnen een supercute truitje echt niet laten hangen als dat naar ze roept.



(+1)  - Honden in de straat

Verschrikkelijk. Misschien ligt dit ook echt aan mij. Vandaar een kleine bonus ergernis. Mensen die hun hond los laten lopen of laten poepen in de straat dan wel speeltuintjes. In speeltuintjes mogen meestal helemaal geen honden laat staan ze los laten lopen. Door een normale straat ook niet overigens. En ze kunnen lief zijn en niks doen, als ik jouw hond aanrijd omdat ie te klein is en ik hem niet kan zien zou ik dat heel erg vinden. Ook al die stinkende hondenpoep. Al is het in de struiken. Kinderen spelen daar ook en nemen het mee naar binnen, of je loopt op een mooie zonnige dag door een paadje en ruikt alleen maar vieze poep. Echt smerig. Ga gewoon met je hond naar een losloop gebied en blijf uit de straten waar kinderen wonen.


* Ik wil dit graag aanvullen met meer ergernissen. Laat in de reacties weten waar jij je het meeste aan ergert of mail me naar tussenluiersencocktails@hotmail.com o.v.v. ergernissen en wellicht komt er wel een deel 2!

Reacties

Populaire posts van deze blog